Com influeix la relació que tenies amb els teus pares de petit/a en la teva parella

per Redacció, el 25 d'abril de 2024 a les 06:00
Els teus primers anys de vida tenen molta més importància del que creus. I és que, com explica el doctor en psicologia Leon F. Seltzer, durant la infantesa esculls el comportament que t'ajuda a sentir-te més segur/a en la relació amb els teus pares. Desenvolupes unes estratègies que t'ajuden a obtenir la seva acceptació condicional i, inconscientment, les continues utilitzant quan ets gran amb la teva parella.

En una relació se solen donar moltes situacions similars a les que vas viure amb els teus pares. Per aquest motiu, és normal que reapareguin certs comportaments que vas aprendre de petit/a. Les vostres discussions et recorden a les dels teus pares, a coses que et van fer mal. I, anys després, el teu cervell no diferencia la font de la que provenen aquestes paraules, per això "és comú que reaccionis de manera exagerada emocionalment i l'ataquis".


Però tu fas el mateix amb la teva parella. Inconscientment reobres les seves ferides de la infància. I és molt important que cadascú sigui conscient de les seves ferides, ja que si no, a cada discussió estareu intentant protegir al vostre nen interior i no en sereu conscients. Això us portarà a dir i fer coses que en realitat no voleu i podreu acabar deteriorant la vostra confiança.

Per tant, cal que identifiqueu els moments en què us esteu relacionant des dels vostres nens interiors, "amb totes les seves defenses anti i exagerades". Es tracta d'intentar controlar a aquest nen adaptable i transformar-lo en un adult savi, amb una perspectiva molt més reflexiva i conscient de la situació.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: