Aquest algoritme és capaç de llegir-te la ment

per Redacció, el 27 de novembre de 2022 a les 06:00
Un equip d'investigació de la Universitat de Texas ha dissenyat un algoritme capaç de llegir els nostres pensaments. Com expliquen des de El Confidencial, es tracta d'un algoritme "que processa i descodifica les paraules que escolta i pensa una persona mentre està sent sotmesa a una ressonància magnètica funcional".

És a dir, l'algoritme rep senyals elèctrics cerebrals en temps real i les tradueix a paraules. Així, com més ments llegeixi la intel·ligència artificial, més precís es tornarà la descodificació dels senyals al llenguatge humà. D'aquesta manera, és possible que les empreses del futur ho utilitzin per conèixer els nostres pensaments i controlar-nos.


Com expliquen des del mateix mitjà, "el software necessita hores i hores anàlisis cerebrals abans de poder desxifrar el que una persona pensa a cada moment, pel que sembla que queda lluny el moment en què aquesta eina es pugui utilitzar de manera eficaç i fiable".

La part positiva és que si la tecnologia continua avançant en aquest sentit, es podran desenvolupar aplicacions "que serveixin d'interfície entre les ments i els ordinadors", segons explica el neurocientífic Yukiyasu Kamitam. Per tant, podran ajudar a persones amb problemes de parla a relacionar-se amb l'entorn.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: