Què és el Green Friday i com funciona?

per Redacció, el 24 de novembre de 2022 a les 06:00
El concepte de Black Friday es va originar a Filadèlfia als anys 60. El terme era utilitzat pels agents de policia encarregats de regular el tràfic per referir-se a la quantitat de cotxes que abarrotaven els carrers d'aquesta gran ciutat el dia de després d'Acció de Gràcies. Era un dia que la gent acostumava a sortir per aprofitar les rebaixes dels petits comerços i per això hi havia tant moviment.

Avui dia, les empreses han canviat el concepte de Black Friday, convertint-lo en un dia ple de rebaixes que impulsa el consumisme. A més, les ofertes solen estar disponibles durant tota una setmana i s'allarga fins al Cyber Monday, que és el mateix, però les ofertes només apareixen a les botigues online.


La celebració d'aquest dia ha anat creixent en els últims anys i molts han començat a denunciar el consumisme que promou. Als EUA cada any se solen reunir persones per protestar contra les conseqüències de comprar compulsivament i han aparegut iniciatives com el Buy Nothing Day, que convida a tota la població a no comprar res l'últim dissabte de novembre per tal de compensar el Black Friday.

De la necessitat de comprar conscientment també ha aparegut la iniciativa Green Friday. Algunes empreses com Patagonia, Ecoalf i Ikea s'han unit al moviment i ha posat en marxa iniciatives que promouen el consum responsable o la reutilització de productes. Aquesta iniciativa també té en compte l'emergència climàtica i intenta crear consciència que els recursos del planeta són limitats. En comptes de comprar tant, incita a reduir, reutilitzar i reparar.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: