Aquest famós youtuber haurà de pagar aquests diners després de perdre una batalla legal

per Redacció, el 1 de desembre de 2022 a les 06:00
El Rubius ha perdut la batalla legal contra Hisenda. I és que l'any 2013 el youtuber ja tenia més d'un milió de subscriptors al seu canal i sembla que durant aquell any va tributar erròniament els seus ingressos a través de l'Impost de Societats, de tipus més baix i per sota del seu valor de mercat.

La inspecció d'Hisenda va començar l'any 2015 i va investigar els ingressos del jove durant l'any 2013, que va ser quan va començar a facturar els seus beneficis a través d'una societat, Snofokk SL, de la qual era propietari al 98% i que des del 2015 gestiona una tercera persona.


L'any 2013 la societat, que encara era d'en Rubius, va ingressar 230.000 euros nets. Uns diners que en realitat van ser fruit dels vídeos del youtuber, promocions o de la seva participació en esdeveniments. Alhora, la societat Snofokk SL. va pagar gairebé 99.000 euros al Rubius pels seus serveis.

Aquest cobrament no és il·legal, però Hisenda considera que "valorar els seus propis serveis per sota del preu de mercat es va traduir a pagar menys impostos". És a dir, els rendiments que va obtenir el youtuber estaven sotmesos a l'IRPF i no a l'Impost de Societats, "havent de ser imputada la quantitat resultant al soci persona física perquè tributi per l'IRPF", segons la sentencia davant el Tribunal Suprem.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: