Els tampons i les compreses d'un sol ús contenen substàncies tòxiques

per Redacció, el 2 de desembre de 2022 a les 06:00
Alguns laboratoris independents europeus han detectat que els tampons i les compreses d'un sol ús contenen substàncies tòxiques que no estan identificades a l'etiquetatge. Ho han denunciat entitats com Fundació Rezero, que fa temps que adverteix de la toxicitat dels productes d'higiene femenina i del fet que són, a més, altament contaminants.

Segons Rezero, les compreses tenen un 90% de plàstic i components tòxics com dioxines i additius químics que poden afectar la salut de les dones. Aquests productes entren en contacte amb la mucositat vaginal, una zona molt sensible i, per tant, augmenta la seva perillositat. "Qualsevol producte que estigui en contacte amb la pell, especialment amb les mucoses, ha d'anar perfectament etiquetat per saber quins són els seus components. Que això no es faci específicament amb materials que són utilitzats per dones, des d'un punt de vista de perspectiva de gènere, seria totalment denunciable", indica la doctora Elena Carreras de La Vall d'Hebron.

La campanya Nou Període impulsada per Rezeno pretén conscienciar sobre els impactes ambientals, econòmics, socials i en la salut dels productes menstruals d'un sol ús i visibilitzar les alternatives reutilitzables que existeixen. També han publicat un "Manifest sagnant" per demanar que la Comissió Europea, l'estat espanyol i els governs de comunitats com Catalunya i les Illes Balears "garanteixin el dret a fer una elecció informada, així com l'accés a productes menstruals segurs, justos i circulars".

 


Segons les especialitats mèdiques, la copa menstrual és l'alternativa reutilitzable més segura i còmode que existeix avui dia.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: