La feina que vols fer podria desaparèixer properament, per què?

per Adolescents.cat, el 7 de desembre de 2022 a les 07:12
Veient el potencial infinit que té aquesta tecnologia, una de les preocupacions més comunes és: “Què passarà amb la majoria de professions que coneixem avui?”

La coneguda periodista científica i youtuber, Rocío Vidal (La gata de Schrödinger), va fer un vídeo reflexionant sobre aquesta qüestió.


La periodista explica que la IA és capaç de crear personatges per pel·lícules, sèries i videojocs, també és capaç de traduir millor que un/a traductor/a, o crear música des de zero. Així doncs, feines com artistes, actors i actrius, locutors… podrien perdre la feina.

De fet, el famós actor de Hollywood Bruce Willis va vendre en una ocasió la seva imatge per poder fer un anunci sense haver d’anar a gravar-lo. Increïble!


Així, ens hem de preocupar? Relativament… És cert que hi pot haver feines que es transformin o fins i tot que desapareguin, però de la mateixa manera en naixeran de noves. Estem en un moment de moltíssims canvis tecnològics i socials i potser ara no som capaces d’imaginar les futures professions, però el que és segur és que el que vulguis estudiar, podrà tenir sortida encara que sigui diferent de com la imagines. Així que estudia el que de veritat et motivi i et faci feliç!

Aquí et deixem el vídeo sencer de La gata de Schrödinger per si t’interessa el tema de la Intel·ligència Artificial:




Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: