Aquests aliments t'ajudaran a combatre l'ansietat i millorar la teva salut mental

per Redacció, el 9 de desembre de 2022 a les 06:00
La microbiota intestinal és el conjunt de microorganismes vius que viuen al nostre sistema digestiu. Aquests microorganismes regulen el sistema immunitari en protegir-nos de gèrmens, ajuden a absorbir nutrients i vitamines, produeixen energia i modulen el nostre estat d'ànim. Per tant, cuidar el nostre sistema digestiu és molt important per la nostra salut mental.

La microbiota, però, és molt fàcil de ser danyada. L'estrès, la contaminació ambiental, l'alimentació i el consum de drogues o de certs fàrmacs com els antibiòtics poden desajustar-la. De fet, segons un estudi publicat aquest any, l'ansietat també pot alterar la microbiota intestinal reduint la quantitat dels bacteris Firmicutes, Bacteroidetes i Lactobacillus spp., la qual cosa provoca més predisposició a patir malalties intestinals, al·lèrgiques, metabòliques i autoimmunes, més risc de càncer o aparició de trastorns mentals.


En aquest senti, és important evitar l'excés d'aquells aliments que augmenten l'ansietat com les grasses, les farines processades i els sucres simples. La famosa dieta keto, que consisteix a reduir al màxim els carbohidrats, també es desaconsella, ja que provoca inflamació, augment de la permeabilitat intestinal als patògens i pèrdua dels bacteris beneficiosos. I tampoc són recomanables les dietes occidentals riques en proteïnes, grasses animals i carbohidrats complexes perquè disminueixen el total de bacteris i espècies beneficioses.

Es recomanen, doncs, les fruites i verdures, els llegums, les grasses insaturades com l'oli d'oliva, l'alvocat, la fruita seca o el salmó i els probiòtics com el iogurt, el quefir, el te kombutxa, el kimchi... Tots aquests aliments milloren la microbiota que ja habita al nostre cossa i afavoreix l'aparició de nous bacteris beneficiosos.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: