La teva parella està distant? Això és el que has de fer

per Redacció, el 12 de desembre de 2022 a les 06:00
Notes que la teva parella ha deixat de prestar-te tanta atenció, que no vol passar temps de qualitat amb tu o que ja no gaudeix quan esteu junts? Sovint, quan avança una relació, una de les dues persones es distancia i res no és com abans. Si això passa, és imprescindible que en parleu. Sabem que és difícil i que et fa por mostrar les teves emocions, però és l'únic que podeu fer per evitar una ruptura.

Abans de res, fes un exercici d'introspecció. Pensa en què ha pogut passar perquè ara estigueu així. Igual teniu molts problemes i ha quedat algun conflicte sense resoldre, potser esteu prioritzant els hobbies d'una persona i l'altra se sent desatesa, hi ha hagut alguna traïció i encara s'està superant, la teva parella no accepta les teves opinions, gustos, amistats... o viceversa. Hi poden haver molts motius pels quals ara us sentiu així. Troba quin és abans de culpar a la teva parella.


Segurament ja li has preguntat moltes vegades què li passa i no t'ho vol dir. Per això és important que posis nom a les teves emocions (decepció, ansietat, frustració...) i comuniquis de manera assertiva com et sents. És a dir, explica-li com et sents sense culpabilitzar-la. És possible que t'escolti i t'entengui, però pensi que no tens raó i no estigui disposat/da a canviar.

Un cop vegis la seva resposta, hauràs de prendre una decisió. Pensa que el que importa són els seus actes i no les seves paraules. Si no et sents còmode a la relació, demana-li un temps o talleu definitivament, però recorda que no val la pena malgastar el teu temps en una relació que no et fa feliç.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: