Logotip de Adolescents.cat

Un futbolista iranià, condemnat a mort per manifestar-se a favor dels drets de les dones

per Redacció, el 15 de desembre de 2022 a les 09:27
Amir Nasr-Azadani, futbolista de la Primera Divisió iraniana, ha estat condemnat a mort pel seu suport a les protestes contra el règim iranià i a favor dels drets de les dones.

Nasr-Azadani, de 26 anys, ha estat acusat per la d'un delicte anomenat "moharebeh", que, tal com explica TV3, vol dir una cosa semblant a "enemistat amb Déu", i que implica l'execució a la forca.

Ho ha denunciat la Federació Internacional de Futbolistes Professionals (FIFPRO), que ha demanat a les autoritats iranianes que suspenguin la pena.

 

Recentment, aquesta pena capital s'ha aplicat a dues persones més, Mohsen Shekari i Majid Resa Rahnavard, tots dos de 23 anys. Aquestes dues execucions, més altres condemnes a mort d'una desena més de manifestants, han aixecat dures crítiques arreu del món.

La Federació Internacional dels Drets Humans ha demanat "una reacció internacional" als governs de tot el món. Concretament, ha sol·licitat als membres de la Unió Europea que retirin els seus ambaixadors o representants diplomàtics d'aquest país.

De fet, la Unió Europea ha aprovat aquesta setmana la tercera ronda de sancions contra l'Iran per la seva repressió contra els que protesten.

Durant les mobilitzacions desencadenades a l'Iran arran de la mort de la jove kurda Jina Amini a mans de la policia, ja han mort més de 400 persones i hi ha hagut més de 15.000 detinguts, segons diverses fonts.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: