Et sents culpable per haver tingut sexe amb algú? Això és el que pots fer

per Redacció, el 22 d'agost de 2023 a les 06:00
Tot i que a vegades penedir-te d'una cosa et pot ajudar a aprendre de la situació i no tornar a repetir l'error, no sempre és així. Aquesta va ser la conclusió d'un estudi de la Universitat Noruega de Ciència i Tecnologia sobre els motius pels quals una persona es pot penedir d'haver mantingut relacions sexuals amb algú i si això realment influenciava en el seu comportament futur.

L'estudi va comptar amb 263 participants, els quals eren estudiants d'entre 19 i 37 anys i tots van ser avaluats durant molt de temps en intervals de més de quatre mesos. Gràcies a les seves respostes, es va descobrir que les dones són més propenses a mostrar penediment després de tenir sexe casual d'una nit amb algú. Concretament, el 35% de les dones enquestades van respondre que aquesta situació els generava un sentiment de culpabilitat.


Es va observar que, sovint, d'aquest sentiment de culpabilitat sorgia la por. Aquesta emoció és capaç de generar canvis en el comportament, ja que la finalitat de la por és protegir-te d'un possible perill. Però els investigadors van apuntar que en aquest cas no és així, ja que "el nostre comportament depèn de la nostra personalitat, la qual és bastant diferent i més complicada que un sentiment de penediment que dura un temps establert".
 
És a dir, per molt que et penedeixis en un moment donat d'haver tingut relacions sexuals amb algú, és molt probable que ho tornis a fer. Perquè actues sota la influència de l'excitació del moment i això et fa tornar a caure en errors del pas. Però no siguis massa dur amb tu mateix/a. Si qüestionés el teu comportament pots caure en conflictes interns que encara et generaran més culpabilitat. El millor que pots fer és entendre que hi ha comportaments o actituds naturals i que la pròxima vegada hauràs d'evitar crear vincles que saps que acabaran en una relació sexual no desitjada.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: