Aquesta és la diferència entre l'amor i l'atracció

per Redacció, el 24 de desembre de 2022 a les 06:00
Quan coneixes a algú i comences a tenir cites amb ell/a és difícil identificar si el que estàs sentint és amor o simplement atracció.

Podem definir l'amor com un estat d'ànim complex i canviant. En altres paraules, el teu amor per algú canvia a mesura que avança la relació. Al principi sol ser més intens, perquè predomina la passió, però amb el pas del temps la passió disminueix i comença a tenir més importància el compromís, la sinceritat i la intimitat.


La forma d'estimar no és igual per a tothom. Algunes persones s'enamoren més fàcilment que d'altres i no totes les relacions són iguals. En algunes predomina la passió, en d'altres el compromís, la intimitat... I el mateix passa amb els llenguatges de l'amor. No tothom expressa la seva estima de la mateixa manera. Per tant, l'amor es pot manifestar de mil maneres.

En canvi, l'atracció és només una part de l'amor. L'atracció pot sorgir fins i tot quan no coneixes gaire a l'altra persona i no va lligada necessàriament a un interès romàntic. En definitiva, sents una connexió que us atrau, la necessitat d'estar a prop seu/va, però no s'ha format ni el compromís ni la intimitat. Sovint va acompanyada d'una lleugera idealització de la persona.


Així doncs, quan hi ha amor, pots imaginar el teu futur amb aquesta persona. Ets feliç quan estàs amb ell/a i pots obrir el teu cor sense sentir-te jutjat/da. En canvi, si només sents atracció, segurament només sentiràs ganes de passar estona amb aquella persona i tenir contacte físic, sense necessitat de dur la relació a un nivell més enllà.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: