Així és com l'esforç invertit t'ajudarà a assolir tots els teus objectius

per Redacció, el 31 de desembre de 2022 a les 06:00
Des de petits ens han explicat que ens hem d'esforçar per aconseguir tot allò que volem. Que el treball dur i el sacrifici són el camí a seguir. Ens ho han dit els nostres pares, els nostres professors i, fins i tot, les pel·lícules. Però, i si en realitat la clau es troba en fer tot el contrari?

El filòsof Alan Watts, conegut pels seus pensaments lúcids i provocadors, va desenvolupar la teoria de l'esforç invertit. Aquesta es basa en corrents espirituals i filosòfiques orientals com el budisme zen i sosté que, sovint, quan més volem una cosa, més l'allunyem de nosaltres. Per tant, en molts casos, el millor és allunyar-te d'allò que vols per atraure-ho.


Pensa en la següent situació: coneixes a algú, t'encanta i comenceu a parlar. Tens moltes ganes de què la cosa surti bé, però de cop i volta tot canvia. Ja no et respon de la mateixa manera i sembla que no té el mateix interès que abans. No entens res i comences a anar-li al darrere, però res funciona. Al cap d'un temps, quan per fi has passat pàgina, torna a aparèixer a la teva vida. Et sona? Doncs tot pot haver estat gràcies a l'esforç invertit.

Molta gent preferirà esforçar-se mentalment i físicament per aconseguir els seus objectius. I està bé, però no és l'única opció per triomfar. Segurament t'haurà vingut al cap la llei de l'atracció, la qual té tints pseudocientífics. La llei de l'esforç invertit, en canvi, està basada en mecanismes de relacions realistes.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: