Canvis importants en l'IVA dels productes: com ens afectarà?

per Victor Redacció, el 27 de desembre de 2022 a les 13:32
El govern espanyol ha anunciat aquest dimarts noves mesures destinades a reduir la inflació creixent des que va començar la guerra a Ucraïna, i que principalment afectaran el preu dels aliments i dels lloguers. 

Us les resumim:

 Xec de 200 euros destinat a les famílies vulnerables, que tinguin uns ingressos anuals que no superin els 27.000 euros i que el patrimoni no sigui superior a 75.000 euros. 

 Eliminació de l'IVA de tots els productes bàsics de primera necessitat, com ara pa, farines, llet, formatge, ous, fruites, verdures, hortalisses, llegums...Altres productes, com l'oli o la pasta, passaran d'un 10% a un 5% de l'IVA. Aquesta mesura estarà en vigor durant 6 mesos.

 El límit del preu del lloguer es manté fins al 31 de desembre de 2023 i només es podran apujar en un 2%.

 Es prorroga la suspensió de desnonaments en llars vulnerables.

Es manté la rebaixa de l'IVA sobre l'electricitat del 10% al 5%. 

 Desapareix el descompte dels 20 cèntims per litre en gasolina i dièsel.

Es manté la gratuïtat de Rodalies i de Renfe, que el govern espanyol ja havia inclòs dins els pressupostos generals de l'Estat per l'any que ve i que ja es troben aprovat.

Es manté també el descompte sobre els títols de la resta de transport públic. Així doncs, valdran el mateix que el 2022.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: