Logotip de Adolescents.cat

Quines són les penes i les multes per difondre vídeos sexuals com els de la discoteca Waka?

per Redacció, el 29 de desembre de 2022 a les 08:29
A principis de setmana hi va haver polèmica a les xarxes socials després que es difongués un vídeo sexual gravat a la discoteca Waka Sabadell. Doncs bé, ahir es va saber que els Mossos d'Esquadra van posar en marxa una investigació arran d'aquest vídeo on es pot veure una noia de 16 anys fent una fel·lació a un noi a la pista de ball.

La mare de la menor va interposar una denúncia per agressió sexual després que el vídeo de la seva filla, que assegura no recordar res, comencés a circular per grups de WhatsApp, Twitter...


Les fonts asseguren que el reenviament d'aquest vídeo a través de les xarxes socials sense el consentiment de la víctima pot suposar un delicte contra la intimitat i contra la integritat sexual de la noia, i han expressat que cal "ser conscients que és un acte de caràcter sexual i que la noia és menor d'edat".

Així mateix, el noi que apareix en el vídeo i que és major d'edat, també ha interposat una denúncia per la difusió del vídeo.


El delicte de difondre vídeos sexuals


El Codi Penal va incorporar el 2015 el delicte de difondre vídeos sexuals sense el consentiment de la víctima. A més a més, des que l'octubre de 2022 va entrar en vigor la Llei del només sí és sí la viralizació de vídeos sexuals també està penalitzada.

 La nova llei diu que enregistrar i difondre vídeos sexuals, sense el consentiment de la persona o persones afectades, serà castigat amb penes de presó que van dels tres mesos a l'any i també amb multes.

 I això no és tot. Com hem dit, aquesta llei també considera delicte viralitzar un enregistrament que no s'ha realitzat, però s'ha rebut al mòbil. És a dir, que no s'ha gravat, però que sí que s'ha difós. En aquest cas, la normativa assenyala que "s'imposarà la pena de multa d'un a tres mesos". En total les multes poden anar dels 1.000 als 6.000 euros.

Segons dades publicades per 20Minutos, Interior va registrar entre el gener i l'agost de 2022 un total de 859 denúncies per difusió de vídeos sexuals sense consentiment.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: