Què és la ceterosexualitat i per què és important coneixer-la

per Redacció, el 7 de gener de 2023 a les 06:00
Durant els últims anys s'ha visibilitzat molt les diferents orientacions sexuals que existeixen i la ceterosexualitat ha guanyat molta popularitat. Es tracta dels individus que se senten atrets per persones no binàries, és a dir, per persones que no s'identifiquen ni del sexe femení ni masculí.

El terme per definir aquesta orientació sexual era skoliosexualitat, creada a partir del prefix 'skolio', que equival a "queer". En l'àmbit mèdic, però, aquesta paraula té una connotació negativa i per això des de fa uns anys es va substituir pel terme "ceterosexualitat", que parteix de la paraula llatina "cetero" que significa "altre".


Les persones ceterosexuals no consideren el gènere de la persona com un factor important. "La skoliosexualitat significa diferents coses per a diferents persones (...) Per a altres, és una manera d'expressar que se senten atrets per qualsevol persona que no sigui cisgènere. Així que sovint es fa servir per descriure una atracció per homes i dones trans", diu Laura Lee Townsend, terapeuta clínica amb seu a Califòrnia.



La difusió d'aquests conceptes vol ajudar a desestigmatitzar als individus no binaris i trans, dos dels col·lectius que més atacs pateixen.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: