Per què t'il·lusiones quan la teva exparella torna?

per Redacció, el 13 de desembre de 2023 a les 06:00
Si la teva exparella ha reaparegut a la teva vida, és molt probable que experimentis una sensació molt similar a la il·lusió i a les "papallones a l'estómac". Però no pateixis, en realitat el que sents no és real, sinó que és fruit de la teva memòria emocional i de l'ansietat.

La memòria emocional és el procés d'aprenentatge, emmagatzematge i recuperació de les vivències amb una alta càrrega emocional. És a dir, quan vivim una experiència que ens genera moltes emocions, com és el cas de l'enamorament, el nostre cervell crea una petjada de memòria emocional. Així, quan et retrobes amb la persona o la cosa que et va generar les emocions, la petjada es reactiva i reapareixen les emocions.

Per tant, quan reps un missatge de la teva exparella després de molt de temps, la memòria emocional reactiva la il·lusió, els nervis, la calma, la confiança, etc. Independentment de si vas tenir una relació sana o tòxica, els sentiments tornaran momentàniament i et faran dubtar del que sents.

Què pots fer si la teva exparella torna a la teva vida?



 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: