Logotip de Adolescents.cat

Així és la perillosa droga que s'està posant de moda

per Redacció, el 11 de gener de 2023 a les 06:00
El passat mes d'agost la Policia Civil va desarticular una organització de narcotraficants dedicada a l'elaboració i el tràfic de drogues a Eivissa i va confiscar 13,25 quilos de cocaïna rosa.

Aquest tipus de cocaïna també rep el nom de tusi o tussi i està arribant amb força a Espanya. Es tracta d'una feniletilamina psicodèlica de la família 2C (la mateixa a la qual pertanyen la MDMA, MDA i la resta d'amfetamines). Va ser sintetitzada per primera vegada l'any 1974 per Alexander Shulgin i s'utilitzava a l'àrea de la psiquiatria. Posteriorment, el seu ús es va massificar de forma recreativa després de la prohibició de l'MDMA als EUA el 1985.


El motiu pel qual es va utilitzar el terme 'cocaïna rosa' per referir-se al 2C-B és la seva presentació en forma de pols de color rosa. Tot i això, el que generalment es ven com a cocaïna rosa no sol contenir 2C-B, sinó una barreja impredictible d'altres substàncies, normalment ketamina, MDMA o altres estimulants a les quals se li ha afegit colorant rosa.

L'any 2021, Energy Control va llançar la campanya #TusiSabesLoQueTeMetes per conscienciar a les persones sobre la realitat de les substàncies que es consumeixen, les drogues que es venen amb un nom, però en realitat són una altra cosa i els perills de barrejar diferents drogues.


Un fet curiós és que Justin Quiles, Eladio Carrión i De La Ghetto van llançar una cançó amb el nom 'tussi' i fa referència a aquesta droga.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: