Aquesta tiktoker explica com es va quedar cega per utilitzar malament les lentilles

per Redacció, el 15 de gener de 2023 a les 06:00
La valenciana Núria Jordà es va fer coneguda gràcies als seus vídeos a TikTok on explica com és viure amb disfàgia, una gran dificultat per empassar aliments, en el seu cas, tant sòlids com líquids.

Tot va començar quan es va sotmetre a una operació per extirpar-li un tumor que tenia a la caròtida i es va complicar. Els metges van haver de posar-li un bypass d'urgència, va perdre la veu durant unes setmanes i ara pateix disfàgia. Està treballant amb la Marta, la seva logopeda, i en poc temps ha fet grans avanços.

 
@nuria.jorda21 Respuesta a @Mateo Méndez ♬ sonido original - Nuriaaa💘

Les baixes defenses que té a causa de tot el que ha passat, li ha provocat una ceguera a causa del mal ús de les lentilles. Així ho explicava al seu TikTok, on va anar mostrant tot el procés.


Resulta que un dia es va despertar amb l'ull molt inflat. Va anar al metge i li van dir que es tractava d'una conjuntivitis. Més endavant, però, es van adonar que en realitat es tractava d'un bacteri que li havia provocat una úlcera. Va provar amb diversos tractaments fins que va trobar l'encertat, però no ha aconseguit recuperar la visió.

El seu cas ha preocupat a milers de persones que utilitzen diàriament les lents de contacte. Per aquest motiu va publicar un vídeo explicant què és el que ella feia i que no s'ha de fer.
 
@nuria.jorda21 Respuesta a @AJELA ♬ sonido original - Nuriaaa💘

"Feia moltes coses malament: jo sempre portava la mateixa capsa de lents de contacte, no canviava el pot de les lents de contacte, feia 10 anys que feia servir lentilles i mai m'havia passat res. M'he quedat a dormir fora de casa i, com que no tenia líquid, les posava en un got d'aigua o si m'aixecava al cap de dues hores, directament, ni me les treia. Després, per posar-me-les o treure-les, ni tan sols em rentava les mans. Tampoc me les treia a la dutxa. Tenia higiene zero", explica.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: