Logotip de Adolescents.cat

Què és la síndorme de la vagina morta?

per Redacció, el 14 de gener de 2023 a les 06:00
Has sentit parlar de la síndrome de la vagina morta? Es tracta d'un terme que s'ha estès en els últims anys, especialment des del boom de les joguines sexuals. I és que aquesta síndrome vincula la pèrdua de sensibilitat a les zones íntimes amb l'ús freqüent de vibradors. 

Ara bé, que hi ha de veritat en tot això? Si bé és cert que prop d'un 16% de les dones, segons una enquesta de Journal of Sexual Medicine, assegura haver perdut sensibilitat al clítoris després d'haver utilitzat un vibrador, cal aclarir que aquesta sensació és temporal i només acostuma a donar-se quan s'ha fet servir una joguina eròtica durant molta estona.


El juguete sexual que promete hacer competencia al succionador de clítoris  | El HuffPost Life

Així doncs, no hi ha evidències que demostrin que l'ús de vibradors pot comportar una pèrdua de sensibilitat al clítoris, almenys, a llarg termini. Si notes la vagina "adormida" de manera persistent, el més probable és que es degui a un altre motiu i per tant és aconsellable acudir a un expert/a. 


Dit això, el que sí que és cert és que fer servir amb freqüència joguines com el Satisfyer pot fer que ens resulti més difícil arribar a orgasmes quan ens estimulem o estimulen d'una altra manera. 

I per què passa això? Doncs perquè aquest dispositiu està dissenyat exclusivament pel clítoris. Si s'utilitza molt sovint, doncs, el cervell crea connexions sinàptiques i aprèn a tenir orgasmes així: de manera ràpida i fàcil. És a dir, s'acostuma a arribar al clímax a través del Satisfyer i per això quan no s'utilitza, pot resultar molt difícil assolir-lo.

Llavors, millor no fer-lo servir? No, no hi ha cap problema en utilitzar-lo, però millor no abusar-ne o no fer-lo servir com a única pràctica de masturbació.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: