Hauries d'explicar com et sents a la teva parella?

per Redacció, el 3 de gener de 2024 a les 06:00
Per tenir relacions sanes és molt important expressar les teves emocions. Això sol ser fàcil quan el que sents són coses positives, però quan estàs molest/a, gelós/a, trist/a o decebut/da, la cosa canvia: en comptes de comunicar els teus sentiments, intentes dissimular-ho per protegir la relació, però és un error.

Com explica la psicòloga Wendy L. Patrick a Psychology Today, "retenir emocions pot tenir conseqüències que duren molt més que el conflicte actual". Per tant, és molt millor que, en el moment en què alguna cosa et faci sentir malament, ho parlis amb la teva parella, que no pas que no t'ho guardis i esperis que "se't passi".


Segons una investigació duta a terme als Estats Units, les parelles que no comuniquen les seves emocions, solen compartir menys moments d'intimitat. I no parlem només del sexe, sinó també d'afecte verbal i físic no sexual. I és que, no és només que tu no siguis capaç de comunicar com et sents, sinó que la teva parella pot patir ansietat pel fet de no saber què pensar o què fer, perquè no sap què et passa.

A més, està demostrat que les persones que reprimeixen les seves emocions mostren "un grau més alt de respostes fisiològiques malignes, inclòs un augment de la resistència vascular i un major nivell de reactivitat del cortisol, durant una conversa emocional". Per tant, si et costa mostrar els teus sentiments, intenta tenir paciència i, si cal, buscar ajuda professional. És important per protegir-te a tu i a la teva relació.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: