Brot de tinya entre els adolescents, què és i què provoca aquesta infecció?

per Redacció, el 20 de gener de 2023 a les 06:00
Els talls de cabell degradats i rasurats estan molt de moda, però tenen conseqüències negatives per la salut. Com expliquen alguns dermatòlegs, aquests pentinats són els responsables de l'augment de casos de tinya del cuir cabellut en adolescents.

Segons un comunicat de l'AEDV (Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia), aquests casos de tinya s'expliquen pel manteniment que requereixen els pentinats degradats o rasurats, ja que obliga a acudir sovint a la perruqueria i augmenta el risc de contagi a través de maquinetes elèctriques contagiades.

Com explica Leonardo Bascón, dermatòleg del Servei de Dermatologia de l'Hospital General de Granollers, "és probable que el material de rasurat contaminat s'estigui compartint entre els diferents clients d'algunes perruqueries que no estarien tenint en compte les normes de desinfecció del material".

La tinya del cap o "tinea capitis" és una malaltia altament contagiosa que afecta principalment a nens d'entre 6 mesos i 12 anys d'edat, majoritàriament als barons. Hi ha tres maneres de transmetre el fong que causa la tinya:

 


Els símptomes varien en funció de la localització. Segons l'AEDV, a més de descamació, picor i inflamació amb possible supuració, dolor i febre, també pot haver-hi pèrdua de cabell a la zona. El seu tractament també varia en funció de la localització, però sempre inclou l'aplicació d'antimicòtics o antifúngics a la zona afectada o per via oral.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: