Per què surten grans a l'esquena i com prevenir aquest tipus d'acne

per Redacció, el 28 de gener de 2023 a les 06:00
Els granets que surten a l'esquena són coneguts com a "bacne". Els motius pels quals apareixen poden ser molt variats, "des de deixar-se el cabell sol amb productes que engreixen la zona i que poden fer que augmenti l'oleositat de l'esquena fins a portar roba ajustada o de materials sintètics fa que la pell no respiri i no s'oxigeni adequadament", assegura el doctor Antonio Ortega de la Clínica Menorca.

Per evitar la seva aparició, el primer que cal entendre és que l'acne es produeix quan el greix, la brutícia, les cèl·lules mortes de la pell i els bacteris obstrueixen els porus de la pell. Per tant, és important mantenir la pell neta i exfoliada. Fer esport de manera sovint pot agreujar el problema i, de fet, hi ha un tipus d'acne que se'l coneix com a "acne de l'esportista", que apareix quan se sua en períodes prolongats.


"Els principals factors involucrats són l'obstrucció del fol·licle pilós ocasionada per un trastorn de la queratinització, l'augment de la producció de seu en resposta a canvis hormonals, la presència d'un bacteri anomenat Propionibacteri Acnes o la inflamació del fol·licle per l'acumulació de queratina i seu al seu interior", diu l'expert. A més, la dutxa també agreujar el "bacne", ja que l'esquena sol ser la part del cos que rep aigua durant més estona, la qual cosa altera el mantell hidrolípic d'aquesta pell.

La gravetat de l'acne a l'esquena pot variar. Es considera que el problema és greu quan apareixen molts punts negres, blancs, granets colorats, amb pus, nòduls i quists per sota la pell. Aquest tipus d'acne se sol tractar amb tractaments tòpics o medicaments orals, segons el que es considera adequat. A part d'això, es recomana acudir un cop al mes a un centre especialitzat per realitzar neteges, tractaments com microdermoabrasió o 'peelings'.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: