Què és el Rellotge de l'Apocalipsi i quan indica que queda per la fi del món?

per Redacció, el 27 de gener de 2023 a les 06:00
L'any 1947, el Butlletí de Científics Atòmics va crear el Rellotge de l'Apocalipsi, el qual mesura com de prop estem de viure la "destrucció total i catastròfica" del món. La mitjanit representa la fi de la humanitat i l'agulla es mou segons les amenaces que rebem.

Actualment, ens trobem en un moment molt delicat, ja que l'actualització del passat dimarts marca les 23:58:30. És a dir, estem a tan sols 90 segons de la mitjanit.

 

El factor més preocupant és la guerra d'Ucraïna que Vladímir Putin va començar fa gairebé un any. L'amenaça d'un conflicte nuclear i les tensions geopolítiques persistents sumades a la pandèmia de la covid i l'emergència climàtica, fan que de mica en mica la humanitat es vagi apropant al seu final.

Com indica Paul Ingram, el professor del Centre per l'Estudi del Risc Existencial de la Universitat de Cambridge, el més perillós és la combinació de tots els factors esmentats. "El que no em deixa dormir a la nit no és la crisi climàtica ni les armes nuclears en si mateixes. És la combinació de totes aquestes amenaces, que sorgeixen juntes i impacten les unes sobre les altes", diu.

La situació és molt preocupant i, com ha assenyalat el físic Daniel Holf, "si et fixes en el que passa a Ucraïna, els desastres climàtics... És molt difícil dir que les coses estan millorant". També ha aclarit que els agradaria molt poder endarrerir el rellotge, però que cal respondre al que passa al món.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: