Riscos que has de prendre per ser més feliç

per Redacció, el 26 de gener de 2024 a les 10:00
Per viure la vida que sempre has volgut és molt important no tenir por a prendre riscos. Com explica l'autora Kristen Lee a Psychology Today, arriscar-te t'ajudarà a canviar de comportament i a aconseguir més connectivitat i compromís amb la vida.

Prendre riscos no és fàcil, per això recomana començar amb aquells que et generen menys ansietat. Segons l'autora, un bon primer pas és perdre por a dur la contrària quan una cosa no et sembla bé. Es tracta de qüestionar la teva autoritat i de no conformar-te. I no passa res si després resulta que t'equivocaves. Saber admetre un fracàs també et farà més lliure, més feliç i més humil.


També pots provar de ser més creatiu/va i sortir de la rutina. Ves cap allò desconegut i prova coses noves. És l'única manera de descobrir què t'agrada i què et fan feliç. Viure noves experiències t'enriquirà per dins i et permetrà enriquir a la gent del teu entorn.

Tampoc has de tenir por a recuperar amistats passades. Envia un missatge a aquell amic/ga de la infància que fa anys que no veus, pregunta-li com està i proposa-li de fer un cafè. Si vol, genial. I, si no, no passa res. Però fer amistats deixa de ser fàcil un cop deixes d'estudiar i, a la llarga, agrairàs tenir els amics que tens.


I, sobretot, no tinguis por a mostrar-te vulnerable. Així és com es creen relacions profundes amb les persones i la gent del teu voltant t'estimarà per qui ets i no pel que aparentes ser. En aquest sentit, és important que tinguis clars els teus límits i defensis les teves necessitats. No et sentis pressionat/da per quedar bé. I, sobretot, demana ajuda sempre que la necessitis.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: