Com afecta l'hivern al nostre desig sexual?

per Redacció, el 30 de gener de 2023 a les 06:00
El desig sexual no és sempre igual, sinó que va canviant al llarg de la nostra vida i també es veu afectat per qüestions com els canvis estacionals, les hores de llum i la posició del sol.

L’estiu és l’època on més ganes tenim de mantenir relacions sexuals, ja que estem més relaxats i tenim més energia. Un dels motius és que la llum solar permet al nostre organisme produir vitamina D i serotonina en grans quantitats, la qual cosa ens fa estar més feliços. En canvi, a l'hivern, la falta de llum i les responsabilitats fan que estiguem més estressats i que el nostre desig sexual disminueixi.


Tot i això, l'hivern pot ser molt excitant. Moltes persones creuen que el fet de vestir amb roba gruixuda i amagar gran part del nostre cos desperta un especial interès per saber què hi ha a sota. A més, està comprovat que durant la setmana de Nadal es ven el doble de preservatius que durant les setmanes anteriors i posteriors. De fet, el 16 de septembre és el dia que hi ha més naixements, la qual cosa indica que el mes de desembre és quan més gent té sexe.

També és cert que durant els mesos d'hivern és quan més ganes tenim d'estar amb la nostra parella i de notar la seva escalfor. Hi ha pocs plans a fer i això convida a quedar-se a casa mirant una pel·lícula al sofà. És una bona època per intimar amb la nostra parella i, tot i que el temps i la rutina no conviden a fer-ho, moltes persones tenen sexe pel seu efecte relaxant, ja que ajuda a alliberar oxitocina.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: