15 estudiants han estat intoxicats per culpa d'aquest repte de TikTok

per Redacció, el 2 de febrer de 2023 a les 06:00
El passat dilluns es va fer viral a TikTok el challenge "el que s'adorm últim, guanya", i 15 joves de Guanajuato, Mèxic, han estat hospitalitzats per intoxicació amb clonazepam. El repte consisteix a prendre's aquests ansiolítics abans d'anar a l'escola i aconseguir no adormir-se. Així, l'última persona que aguanta desperta és qui guanya.

El 25 de gener la Comissió Federal per la Protecció contra Riscos Sanitaris va alertar sobre aquest perillós repte. Els efectes secundaris que pot comportar consumir de manera abusiva, inadequada o sense diagnòstic va des de "la somnolència, marejos i nàusees, fins a pèrdua de l'equilibri, problemes de coordinació, mal de cap, muscular o d'articulacions", van dir en un comunicat.


La policia local de Guanajuato va fer una campanya conscienciant dels perills d'aquest repte. Però no és el primer cop que un challenge de TikTok posa en risc la vida de les persones i també s'ha identificat casos relacionats amb fer dietes extremes, caigudes, tirar-se d'un cotxe en moviment, etc.

Tot i que a Guanajuato hi ha hagut 15 estudiants d'entre 10 i 11 anys afectats, l'any passat es van diagnosticar 20 casos més al país. La perillositat dels reptes de TikTok és molt real i la plataforma cada cop està rebent és denúncies al respecte. 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: