Detenen una tiktoker de 19 anys per fer veure que patia càncer i recaptar diners

per Redacció, el 6 de febrer de 2023 a les 06:00
Maddie Russo és una noia de 19 anys que es va fer viral a TikTok amb vídeos on explicava que estava malalta i demanava diners a la gent per pagar els seus tractaments. Segons deia, estava en fase dos d'un càncer pancreàtic, tenia leucèmia i un "tumor de la mida d'una pilota" que rodejava la seva espina dorsal.

La noia donava consells sobre com conservar el cabell i explicava com portava la quimioteràpia. Fins i tot va assistir a podcasts, universitats i fundacions per visibilitzar el seu cas i ajudar a persones que estaven passant per una situació similar.

 
@scrubhacks Replying to @tlrobs the biotin… duh 🫠 #maddierusso #maddierussofakecancer #cancersucks #lyingaboutcancer #munchausen #nurselife #nursestory #nursenews #greenscreenvideo ♬ original sound - ScrubHacks | Travel ICU RN

Però resulta que els seus vídeos presentaven moltes discrepàncies mèdiques i alguns clips van arribar a oncòlegs professionals que van poder corroborar que alguna cosa no quadrava. Maddie va començar a rebre denúncies i quan els policies van registrar el seu domicili van trobar que les pastilles que deia que feia servir per parar les nàusees eren d'un familiar i que els cotons i subministraments mèdics que tenia no estaven relacionats amb cap càncer.

 
@the_hoppy_family #stitch with @scrubhacks Side note: my nose hurts after doing that 😅#maddierussofakecancer #lying #gtube #maddierusso #liar ♬ original sound - Nicole Challis

Així doncs, la usuària de TikTok havia estat enganyat als seus seguidors i havia aconseguit que més de 400 persones fessin una donació a GoFundMe, per on va recaptar més de 37.000 euros.
 
@drugstore_cowgirl why would someone do this? living a lie this big must be awful. #maddierusso #fake #fyp #fakecancer ♬ original sound - Beautiful Disaster

El Departament de Policia d'Eldridge l'acusa de frau i de robatori de primer grau. La pena que té l'estat de Iowa dels Estats Units per aquest delicte és de fins a 10 anys de presó, però haurem d'esperar per saber quina és la condemna que els jutges consideren oportuna.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: