Logotip de Adolescents.cat

Un estudi alerta sobre el risc dels assecadors d'esmalt d'ungles: quins efectes pot tenir en la nostra salut?

per Redacció, el 5 de febrer de 2023 a les 10:21
Fer-se les ungles amb esmaltats semipermanents té més perills dels que sembla.
Un estudi de la Universitat de Califòrnia ha demostrat que l'exposició a la llum ultraviolada dels assecadors d'ungles posa en risc l'ADN. Segons la recerca, una sola sessió pot matar entre un 20-30% de les cèl·lules.


La idea d'estudiar aquest problema la va tenir el professor de bioenginyeria i medicina cel·lular i molecular, Ludmil Alexandrov, després de llegir el cas d'una jove que participava en un concurs de bellesa i a la qual se li va diagnosticar un càncer de pell al dit. Al costat de la investigadora Maria Zhivagui i altres científics, Alexandrov van iniciar un estudi sobre com afectaven aquests assecadors d'esmalt a les cèl·lules dels qui els fan servir.

I quina tecnologia hi ha darrere d'aquests assecadors d'ungles de gel i per què afecta les cèl·lules humanes? La principal raó és perquè aquests aparells utilitzen llums de díode amb radiació ultraviolada de 340 a 395 nm. Amb aquesta tecnologia, els salons de bellesa aconsegueixen assecar els productes químics que s'usen per a les manicures de gel en qüestió de segons.

 

Els investigadors de Sant Diego comparen el risc d'aquests dispositius amb el de les cabines de bronzejat, que també usen radiació ultraviolada i ja s'ha demostrat científicament que són cancerígenes.

Encara que l'estudi conclou que l'ús repetit d'aquests dispositius és nociu, els investigadors consideren que es requeriria d'un estudi a llarg termini per a demostrar que aquestes màquines podrien augmentar el risc de tenir càncer de pell. Els investigadors assenyalen que els seus resultats "suggereixen" que podria ser així, però que necessitarien almenys una dècada per a completar l'estudi i "informar el públic en general" amb evidències més clares.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: