Quant costa estudiar una carrera universitaria a Catalunya?

per Redacció, el 14 de febrer de 2023 a les 06:00
El preu d'un mateix grau universitari pot variar segons la comunitat autònoma on vulguis estudiar.

Segons les dades recollides per l'Observatori del Sistema Universitari, la diferència de preus entre comunitats pot superar els 800 euros. En el cas d'Astúries, per exemple, es pot pagar 518 euros per una primera matrícula, mentre que en el cas de La Rioja es poden pagar fins a 1.361 euros.


Pel que fa a Catalunya, les carreres més econòmiques no baixen dels 1.061 euros i aquestes solen ser les relacionades amb Arts i Humanitats. En canvi, les carreres més cares com Medicina tenen un preu de màxim 1.108 euros.
 
Segons expliquen des de Notícies 324, el sistema per fixar els preus de les matrícules universitàries ha anat canviant en els últims anys. L'any 2001, la llei orgànica d'universitats (LOU) va fixar que eren les comunitats autònomes qui establien els preus a partir dels límits establerts pel Consell de Coordinació Universitària.


L'any 2012, però, el decret Wert va establir un sistema de percentatges per calcular els preus i això va suposar un augment de preus en la majoria de comunitats – fins a un 60% a Catalunya. L'any 2020, però, es va tornar al model anterior i els preus van tornar a disminuir.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: