Les preocupants dades d'una enquesta sobre agressions sexuals

per Redacció, el 10 de febrer de 2023 a les 06:00
A Espanya, unes 3,5 milions de persones reconeixen haver patit alguna agressió sexual. De fet, un 80% de la població coneix a alguna dona que ha estat agredida sexualment.

En plena polèmica per la llei del "només sí és sí", el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) ha realitzat una enquesta a 2.500 persones per saber la seva opinió.


Els resultats són molt preocupants. Per començar, un 28,1% de les persones enquestades creuen que, en determinats casos, és acceptable pegar a una dona per mantenir-hi relacions sexuals i un 32,2% ho veu inacceptable, però no creu que s'hauria de castigar per llei.

A més, 3 de cada 10 persones pensen que no és tan greu fer petons a una dona sense el seu consentiment i 2 de cada 10 que no es pot obligar la teva parella a tenir sexe, però que tampoc hauria de ser un delicte.


Un 9,4% creuen que fer tocaments a una dona sense el seu consentiment no és cap delicte i un 1,1% no castigaria drogar a una persona sense que se n'adoni per mantenir relacions sexuals amb ella.

Pel que fa a la violència sexual a Internet, un 14,8% veu inacceptable enviar missatges amb contingut sexual, però no creu que s'hagi de considerar un delicte. Així com tampoc ho hauria de ser, segons un 5,4% dels enquestats, pressionar a una persona perquè enviï fotos sense roba o, segons un 1,9%, difondre-les.

I, respecte a l'assetjament sexual pel carrer, la meitat de la població creu que no passa res per fer comentaris sexuals a una dona sense el seu consentiment.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: