Com recuperar una amistat trencada?

per Redacció, el 14 de febrer de 2023 a les 06:00
Quan parlem de ruptures solem pensar en les de parella, però una amistat també pot trencar-se. De cop i volta ja no us parleu, ja no compartiu els vostres pensaments, no us veieu per anar a fer un cafè, i fa molt de mal. Però, com explica la psicòloga Barbara Greenberg, hi ha una manera de reparar l'amistat.

El primer de tot és esperar. Cal tenir paciència i no insistir a l'altra persona per parlar del tema. I és que, com explica l'experta, "la ira tendeix a dissipar-se amb el temps a menys que hagi passat alguna cosa greu: fins i tot tendim a oblidar per què sestava enfadat originalment". Per tant, sigui el que sigui que hagi passat, deixa que les coses es refredin una mica abans de parlar-les.


És important, també, que no facis suposicions sobre el motiu pel qual l'altra persona s'ha enfadat. En lloc d'això, pregunta-li què li passa i deixa que s'expliqui. És possible que no siguis conscient d'alguna cosa que li ha fet mal o que en realitat sigui un cúmul de coses. Així que escolta i no reaccionis impulsivament, prova d'assimilar i reflexionar la informació que t'està donant.

Un cop sàpigues els motius que han portat a l'altra persona a distanciar-se de tu, no creguis que en realitat ets innocent. Abans de treure conclusions, medita la situació. Tot i que mai hagi estat la teva intenció, potser has fet mal a la relació. Però si creus que no té raó, comenta-li educadament i des de l'empatia. I, sobretot, fes-li saber que és una persona important per a tu i que també ho has passat malament durant aquest temps que heu deixat de tenir relació.


Un cop hàgiu parlat, podeu provar de tornar a tenir relació. Això sí, caldrà que aneu a poc a poc. Podeu començar parlant de temes neutrals fins que recupereu una mica la confiança i aneu construint de nou la vostra amistat.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: