Aquest és el futur dels anticonceptius per homes

per Redacció, el 16 de febrer de 2023 a les 06:00
Els científics estan treballant en la creació d'un anticonceptiu que deté temporalment la capacitat de moviment dels espermatozous. Com ha publicat la revista Nature Communications, es tracta d'una píndola anticonceptiva que els homes podrien prendre poc abans de tenir sexe i recuperar la fertilitat l'endemà.

L'estudi ha descobert que els inhibidors solubles d'un enzim anomenat adenilat ciclasa (sAC) poden reduir la motilitat dels espermatozous. Aquest enzim és essencial per activar la capacitat dels espermatozous de nadar fins a l'òvul i l'equip ha desenvolupat un compost que inactiva aquest enzim. Per tant, han aconseguit que els espermatozous no puguin impulsar-se i impedir la seva maduració.


De moment només s'ha provat amb ratolins i està donant molts bons resultats. El compost, a més, no interfereix en el comportament sexual dels animals, només en la seva fertilitat. Així doncs, simplement immobilitza els espermatozous fins a dues hores i mitja i al cap de 24 hores ja gairebé tots han recuperat el seu moviment normal.

Com explica la doctora Melanie Balbach, una de les firmants de l'estudi de Weill Cornell Medicine, l'inhibidor actua passats uns 30 minuts o una hora. S'ha observat que la seva eficàcia és del 100% en les dues primeres hores i del 91% en les tres primeres hores. A més, no s'han trobat efectes negatius en la salut dels ratolins que van prendre el fàrmac de manera continuada durant sis setmanes.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: