Les xarxes socials ens fan ser més autocrítics?

per Redacció, el 16 de març de 2024 a les 06:00
Les persones tendim a comparar-nos per naturalesa. És el que ens impulsa a créixer, canviar i ser millors. Però amb l'aparició de les xarxes socials, aquesta tendència s'ha descontrolat.

Ens passem el dia veient influencers amb una vida perfecte, amb un cos de revista i amb molts diners. I, tot i que sabem que no tot el que veiem és real, no podem evitar comparar-nos. Volem ser com ells/es i, per això, intentem copiar el seu estil de vida.


Això, moltes vegades, condueix a la frustració. Ens marquem objectius molt difícils d'assolir i ens sentim inútils. Això és degut al fet que les xarxes socials ens estan fent ser més perfeccionistes i més autocrítics. Tenim clars quins són els nostres objectius, però el camí no és fàcil.

El problema és que ens estem basant en vides plenes de filtres, la qual cosa afecta la nostra salut mental. Volem ser com les persones que veiem a través d'una pantalla i se'ns oblida que no és la vida real. Molt poques persones tenen la sort de viure aquesta vida i, a més, no és tan maca com sembla.


Així doncs, els experts recomanen disminuir les hores que passem davant d'una pantalla. Els nostres telèfons mòbils ens fan estar desconnectats de nosaltres mateixos i de la realitat. Així que oblida't de les xarxes socials per un moment i centra't en tu, és l'única manera de treballar la teva autoestima.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: