Un jove de 19 anys, la persona més jove de la història amb Alzheimer

per Redacció, el 21 de febrer de 2023 a les 06:00
Un jove xinés de 19 anys ha estat diagnosticat d'Alzheimer. Es tracta del cas més precoç que s'ha registrat mai a la història, ja que fins al moment les edats més primerenques on s'havia diagnosticat la malaltia eren d'entre 28 i 32 anys.

L'Alzheimer precoç és una demència que afecta persones menors de 65 anys i representa del 5 al 10% dels casos d'Alzheimer. A més, gairebé tots els pacients amb menys de 30 anys presenten mutacions genètiques (PS1, PS2, APP), però en aquest cas, el jove no presenta cap d'aquestes mutacions, la qual cosa converteix el cas en més complex.


El jove va començar a presentar símptomes durant la seva etapa estudiantil, amb 17 anys. La cosa va anar empitjorant fins a arribar al punt de no recordar què havia passat el dia anterior, si havia menjat o on havia deixat alguns objectes. A més, va començar a mostrar dificultats per llegir i a tenir reaccions més lentes del normal. Finalment, doncs, va haver d'abandonar els estudis.

Després, es va sotmetre a proves per avaluar les seves capacitats de memòria i van descobrir que estaven molt deteriorades. La història d'aquest nen crida l'atenció perquè ja hi ha signes clars de la malaltia en una època inesperadament anticipada.


A més, en la majoria de casos, l'Alzheimer precoç s'hereta dels pares, però el jove no ha tingut mai cap familiar amb aquesta malaltia ni amb demència. En tot cas, el seu Alzheimer es troba en un estat molt primerenc i els metges necessiten fer un seguiment a llarg termini per confirmar la seva sospita.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: