La tècnica psicològica que t'ajudarà a superar una ruptura

per Redacció, el 26 de febrer de 2023 a les 06:00
Les ruptures fan de molt mal, però cal ser conscient que les conseqüències immediates d'aquest desamor no necessàriament et causaran mal a llarg termini. És a dir, el dolor i la impotència que sents en el moment de deixar-ho, no seran permanents. Amb el temps t'aniràs curant i aquesta experiència t'ajudarà a créixer com a persona.

Hi ha un mètode que s'utilitza molt en teràpia i és la narrativa. Consisteix a crear una història de transformació personal positiva després de viure una experiència desagradable. Com expliquen des d'Inverse, "aquest tipus de teràpia connecta amb la idea que les persones usen les seves històries de vida com a eines per generar significat i ajuda les persones a desconstruir les seves narratives problemàtiques".


Una investigació duta a terme per canadencs i australians va concloure que les persones "més capaces d'experimentar una transformació personal positiva després de la ruptura van ser aquelles que van buscar comprendre la seva experiència, aprendre del dolor i canviar el comportament negatiu que van aportar a la relació". I això és el que fa aquest tipus de teràpia: transitar cap a històries sanes de major qualitat.

Per ajudar-te amb les històries no cal que acudeixis a cap terapeuta, sinó que tu mateix/a pots escriure un diari de ruptura i canviar la història. Pensa en totes les coses positives que t'aportarà, encara que ara se't faci difícil imaginar-t'ho. Canvia el final de la història per un de positiu que et faci ser la teva millor versió.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: