No t'oblidis d'això quan discuteixis amb la teva parella

per Redacció, el 20 de febrer de 2024 a les 06:00
La competitivitat dins una parella no és sana. Les teves ganes de demostrar-li a la teva parella que sempre tens raó poden acabar amb la teva relació, ja que mentre tu et sents bé amb tu mateix/a, estàs enfonsant a la teva parella.

Com explica el psicòleg Mark Travers a un article de Psychology Today, "aquests enfocaments creen tensió i poden conduir a lluites de poder i desconnexió entre les parelles". I és que aquesta tendència fa que deixis de veure a la teva parella com una persona que està al teu equip, i la comencis a veure com un contrincant.


Com indica l'expert, si no vols que això acabi amb la teva relació, "en comptes de centrar-te únicament a guanyar les discussions, has d'intentar trobar solucions als desacords que us beneficiïn als dos". Guanyar una discussió de tant en tant està bé, però que la teva parella senti que per tu és més important tenir raó que cuidar la relació, tard o d'hora provocarà la vostra ruptura.

En cas que se't faci molt difícil canviar aquesta manera d'actuar, pots considerar l'opció de buscar ajuda professional. Al final es tracta d'un aspecte que perjudica totes les teves relacions, no només les de parella.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: