Així serà el nou carnet de conduir que es podrà obtenir a partir dels 17 anys

per Redacció, el 2 de març de 2023 a les 06:00
La Unió Europa llançarà un carnet de conduir comú a tot el territori que podrà renovar-se a qualsevol punt de la Unió Europea i habilitar la seva conducció.

La idea és que aquest carnet es pugui obtenir a partir dels 17 anys, una edat que moltes persones dubten que sigui la indicada per conduir un cotxe. 


En tot cas, des de l'organització creuen que treure un carnet conjunt i digital per tots els membres de la UE serà més fàcil d'utilitzar i de renovar. Amb aquesta iniciativa també es pretén millorar la seguretat viària europea i facilitar el cobrament de multes a estrangers de diferents països.

Els experts de Brussel·les donen suport a la iniciativa, ja que tots aquells que es vulguin treure el carnet aniran acompanyats d'una persona de més de 25 anys. A més, no serà fàcil, sinó que primer hauran de passar l'examen teòric i sempre hauran d'estar sota la tutela d'una autoescola.


A més, segons assegura Nuria Alonso de la Fundació Race, els joves de 17 anys que decideixin treure's el carnet, tindran un permís de novell de 2 anys. Per tant, "hauran de complir una sèrie de normes més estrictes".


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: