És bo rentar-se el cos cada dia?

per Redacció, el 7 de març de 2023 a les 06:00
Hi ha molta desconeixença sobre com hauríem de cuidar la nostra pell, ja que aquesta té una capa que ens protegeix de tot el que hi ha a l'exterior i ens ajuda a evitar infeccions a través de virus, bacteris i fongs. Per aquest motiu és molt important cuidar aquesta barrera cutània, però molts cops no sabem com.

Com expliquen les dermatòlogues Anna López i Alba Català, no ens hem d'ensabonar el cos cada dia. Un excés de sabó espatlla la capa de protecció de la pell i pot provocar èczemes en zones seques. Les zones que es poden netejar cada dia són el cap, les aixelles, la zona genital i els peus, perquè tenen glàndules sebàcies que, per elles mateixes, generen greix, que és el que protegeix la nostra pell.


Tot i això, s'ha de tenir en compte que no podem netejar de la mateixa manera totes les parts del nostre cos. De fet, com explica l'Alba Català, "no ens hem d'ensabonar tot el cos. Només hem de netejar les parts brutes o que fan olor. I la resta del cos, amb l'aigua que cau ja és suficient".

A més, el sabó que escollim és important. Es recomanen sabons amb poc detergent, com els syndet, coneguts com "els sabons sense sabó". Cal tenir en compte el pH de la pell i comprar productes que el respectin, ja que és el que ajuda a que la barrera cutània faci la funció protectora.


I, finalment, cal tenir en compte que la temperatura de l'aigua també és important. Com més tèbia, millor, ja que l'aigua calenta afavoreix la sequedat de la pell i altera la barrera lipídica. A més, no es recomana l'ús d'esponges, perquè augmenta l'efecte de destrucció cutània i, a més, és un producte on s'acumulen bacteris.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: