Una de cada 3 noies pateixes aquesta afectació després de tenir sexe: què és i com es pot evitar?

per Redacció, el 11 de març de 2023 a les 06:00
Després de tenir sexe, has tingut molèsties i picors a l’orinar? Doncs podria tractar-se de cistitis post-coital, una afectació que pateixen una de cada tres dones.

La infecció d'orina o cistitis és la inflamació aguda o crònica de la bufeta urinària produïda per una infecció bacteriana – normalment pel bacteri E. Coli-. Aquest se situa al còlon i al voltant de la uretra i durant l'acte sexual és més probable que aquest bacteri arribi al conducte urinari.

Quins són els símptomes de la cistitis post-coital?

 
 Els símptomes de la cistitis post-coital sorgeixen després d'unes hores de mantenir relacions sexuals, quan el bacteri E. coli ja ha colonitzat la bufeta. Els símptomes més freqüents són aquests:
 El dolor o la coïssor a l’orinar
 Pressió a la part baixa de l'abdomen
 Orina de color groc fosc
 Aparició de sang en l'orina

Si es tenen aquests símptomes convé acudir immediatament al metge, ja que les molèsties poden anar a més i la infecció es pot agreujar.

Sitting Malin Akerman GIF by Chick Fight

Com evitar la cistitis post-coital?

 
 Orinar després de mantenir relacions sexuals.
 Rentar-se bé amb aigua les parts íntimes i eixugar-se correctament per evitar humitats.
 Canviar-se la roba interior després d’haver tingut relacions.
 Hidratar-se correctament. Beure uns 2 litres d’aigua al dia ajuda a prevenir les infeccions d’aquest estil.
 També es poden prendre probiòtics per repoblar la flora vaginal i així disminuir les probabilitats que l’E.coli es desenvolupi.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: