Es distribuiran productes menstruals gratuïts arreu de Catalunya

per Redacció, el 9 de març de 2023 a les 08:50
Aquesta setmana la Generalitat ha aprovat el pla d'equitat menstrual. Aquesta iniciativa inclou que els productes d'higiene femenina siguin accessibles per a totes les persones que tenen la regla.

Segons ha avançat el govern, hi haurà dispensadors de compreses en diversos equipaments públics com ara centres cívics o biblioteques. També n'hi haurà a centres educatius i universitaris, equipaments juvenils, centres d'atenció primària, equipaments de serveis socials, equipaments culturals i Ferrocarrils de la Generalitat, entre d'altres.


A més, es treballarà perquè aquests productes siguin tan sostenibles com sigui possible, és a dir, s'intentarà que siguin reutilitzables -copa menstrual, etc.-.

Més enllà de l'accés gratuït a productes menstruals, també es farà acompanyament en la menstruació, i s'ampliarà la pedagogia i l'educació per combatre "tabús i estigmes" sobre la regla.


Recordem que ara mateix les copes menstruals valen de 10 a 40 euros i les compreses i tampons costen entre 2 i 5 euros. Es calcula, que al llarg de la seva vida fèrtil, una persona que menstrua es gasta prop de 2.000 euros en aquest tipus de productes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: