Logotip de Adolescents.cat

Què fer si et pilles d'un amant casual

per Redacció, el 26 d'abril de 2024 a les 06:00
Tenir sexe esporàdic amb una persona pot ser molt divertit i et permet satisfer els desitjos carnals que tens en un moment concret. El problema és que el sexe allibera oxitocina, l'hormona de l'amor, i pots acabar sentint coses que no esperaves sentir.

La psicoterapeuta Gea Gea ha explicat a VICE que "de vegades, l'atractiu d'una trobada casual –sense compromisos o responsabilitats– pot ser fascinant, i és fàcil rendir-s'hi. Les sensacions poden amplificar-se i els sentiments ser molt intensos en aquesta etapa".


Però, com indica l'experta, si arribes a desenvolupar sentiments per aquesta persona, és possible que estiguis ignorant la realitat de la situació. Pot ser que t'estiguis imaginant com seria un futur al seu costat i que el motiu sigui que vols sentir-te estimat/da i valorat/da.

I no hi ha res de dolent en sentir-te així, però cal tenir presents les intencions de l'altra persona, ja que és possible que no vulgui anar més enllà. És important parlar-lo perquè, tot i que és possible, les relacions casuals no solen convertir-se en relacions duradores, significatives i compromeses.


En tot cas, si desenvolupes sentiments per una persona a qui gairebé no coneixes, pren-t'ho com una oportunitat per connectar amb tu mateix/a i entendre els motius de per què t'has pillat. És possible que aquesta persona no sigui una parella potencial i que la necessitat de trobar l'amor t'estigui cegant.

I, sobretot, accepta que no hi ha res de dolent en tenir sentiments. Aquests van i venen i es tracta de saber-los deixar anar. Si saps que aquella persona no t'aportarà el que vols, respira fondo, allunya't d'ella i centra't en tu mateix/a.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: