Així és el perillós retoc estètic que s'està posant de moda

per Redacció, el 13 de març de 2023 a les 06:00
La influencer i tiktoker Daniela Requena ha compartit amb els seus seguidors el seu canvi de color d'ulls. Segons explica, feia molt de temps que volia canviar els seus ulls de color marró i tenir-los verd, però l'operació només es feia a França i ha esperat fins que estigués disponible a Espanya.

Hi ha diferents maneres de modificar el to de l'iris, però els oftalmòlegs no en solen recomanar cap, ja que poden tenir conseqüències negatives. La Daniela ha optat per una hiperpigmentació anular, que és com fer-se un tatuatge a l'ull. "Pigmentar la zona de l'ull del color que vulguis", explicava.
@danielasirena3 Me cambio el color de los ojos! #trans #transexual #transgender #lgbt🌈 #surgery #cirugiaplastica #oftalmologia #cambiocolordeojos #eyescolor ♬ sonido original - Daniela Requena Esteve

Des de Vanitatis van parlar amb el doctor Gonzalo Muñoz, director mèdic de Clínica Baviera, i els va explicar en què consisteix exactament aquesta intervenció: "La queratopigmentació anul·lar és un mètode quirúrgic que consisteix a realitzar un microtúnel circular a la còrnia amb un làser i, a continuació, aplicar un pigment per cobrir el color natural dels ulls".

Aquest procediment normalment s'utilitza en ulls patològics per a "millorar l'aparença cosmètica dels pacients que pateixen alguna opacitat corneal (leucomes) o tenen la còrnia totalment blanca a causa d'alguna malaltia o accident".

 
@danielasirena3 Cambio mi color de ojos en la clínica Kroma 15 de Madrid #trans #transexual #transgender #lgbt🌈 #surgery #cirugiaplastica #oftalmologia #cambiocolordeojos #greenscreen ♬ sonido original - Daniela Requena Esteve

No es recomana a ulls sans perquè encara no es coneixen amb exactitud els problemes que pot ocasionar a llarg termini. I, com indica el metge, "en injectar pigments a la còrnia, es podria dificultar una futura cirurgia de cataractes o de retina que, amb el pas dels anys, pogués necessitar el pacient".


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: