Així serà la nova selectivitat (amb exemples d'exàmens)

per Redacció, el 15 de març de 2023 a les 06:00
Sis instituts catalans participen aquest dimarts en la prova pilot de la nova selectivitat que es començarà a aplicar el juny del 2024. L’objectiu és obtenir informació per definir com s’estructurarà la prova i amb quins criteris s’avaluarà, i tenir exemples de models d’exàmens. 

Com explica Joan Cuevas, director general de Currículum del Departament d’Educació: "És una prova que està dissenyada no per avaluar l'alumnat, ni el centre educatiu, sinó per validar el mateix examen i, sobretot, per aconseguir que, sigui qui sigui el docent que avaluï cadascuna de les proves i cadascun dels alumnes, el resultat sigui sempre el mateix. Per tant, que la qualificació no sigui subjectiva, sinó estàndard, el màxim d'objectiva possible”.

Els alumnes que han participat en la prova han estat els de primer de batxillerat de cadascun dels centres. S’espera que l’anàlisi de la prova estigui al maig per tal de poder tenir models d’examen el juny del 2023, un any abans d’implementar la nova selectivitat. 

 


Així són els nous exàmens


Matemàtiques

Matemàtiques (model A) by Moderador Noticies Web


Llengua castellana i literaura

Llengua castellana i litera... by Moderador Noticies Web


Llengua estrangera

Llengua estrangera by Moderador Noticies Web


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: