Suspès de sou i feina un professor de la UAB acusat d'assetjament laboral i sexual

per Redacció, el 17 de març de 2023 a les 12:17
Vuit estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) van denunciar ja fa mesos el professor del departament de Filologia Espanyola Àngel Gallego per amenaces, pressions i, en un cas, també assetjament sexual. Ara la universitat ha decidit suspendre'l de sou i feina.

TV3 ha parlat amb alguna de les víctimes. Expliquen que tot començava a través de missatges de WhatsApp fora de l'hora habitual, fins i tot en cap de setmana o a la nit.


En un dels casos, la noia va tenir una relació sentimental amb el professor, però els problemes van arribar quan ella va voler posar-hi fi: "Jo no podia deixar la relació i ja està. Sempre hi havia represàlies. Aprofitant-se del càrrec, utilitzava pretextos acadèmics per citar-me, però mai parlàvem de la tesi, era una excusa per apropar-se a mi", ha explicat a TV3.

A més d'assetjament sexual, el professor també ha estat denunciat per assetjament laboral. Les víctimes asseguren que rebien amenaces si no tenien el comportament que ell volia.


També deixarà de ser coordinador de la selectivitat


El professor també deixarà de ser coordinador de la selectivitat, ja que fins ara gestionava els exàmens de Llengua Castellana en les PAU.

Segons la delegació sindical de la CGT a l'Autònoma, el professor utilitzava les xarxes socials per apropar-se a menors amb l'excusa d'ajudar-les a preparar aquestes proves i fins i tot arribava a tenir-hi trobades cara a cara.

El sindicat també denuncia que el mes de juny ja va posar-ho en coneixement de la Generalitat, que ara l'ha apartat.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: