Motius pels quals hauries de riure més

per Redacció, el 27 de març de 2023 a les 06:00
El riure té molts beneficis i un d'ells és que t'ajuda a prevenir malalties cardiovasculars. Com expliquen des de Poosh, "un riure al dia podria mantenir-te allunyat/da del metge".

Segurament has escoltat alguna vegada que el riure ajuda a disminuir els nivells d'estrès de l'organisme. Tot i que és un mecanisme natural que ens permet escapar dels perills o enfrontar-nos a ells amb una major concentració, "l'estrès fa que el nostre cos alliberi hormones que contrauen els vasos sanguinis i eleven la pressió arterial".


Així doncs, patir estrès crònic o agut pot ser molt perjudicial per a la teva salut i el riure pot ser un molt bon antídot. No només perquè redueix els nivells de cortisol, l'hormona principal de l'estrès, sinó perquè també allibera òxid nítric, que "ajuda a relaxar els vasos sanguinis, a augmentar el flux sanguini i a reduir la inflamació".

A més, aquest òxid també ajuda a disminuir els nivells de colesterol que, segons la revista Nature, "el colesterol alt és el responsable d'aproximadament 3,9 milions de morts a tot el món". I, si això no et sembla suficient, també has de saber que el riure "augmenta el nostre ritme cardíac i crema aproximadament la mateixa quantitat de calories que caminar a un ritme lent i moderat".


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: