El Govern crea un pla contra la pressió estètica: aquestes són les accions que inclou

per Redacció, el 28 de març de 2023 a les 09:17
La pressió estètica afecta l'autoestima i pot provocar problemes de salut física i mental. És per això que l'Institut Català de les Dones i el Departament d'Igualtat i Feminismes han impulsat un pla per combatre-al.

La iniciativa compta amb una seixantena d'accions dirigides en àmbits com la moda, l'audiovisual, l'esport, el món laboral i l'educació, entre altres. El govern aprovarà la iniciativa en pròximes setmanes i el pla estarà en marxa, com a mínim, fins al 2026. Aquestes són algunes de les mesures que inclou:

Moda


 Entre les accions que preveu el pla, destaca un acord amb les principals marques de moda per fomentar la neutralitat corporal: l'acceptació del cos tal com és.

 També contempla l'obligació, que les empreses amb almenys tres establiments de venda a Catalunya tinguin una oferta de talles més àmplia.

 Pel que fa als esdeveniments, durant la 080 Barcelona Fashion es faran accions de sensibilització sobre la neutralitat corporal. També treballarà amb la Barcelona Bridal Fashion Week perquè promogui la diversitat de cossos i evitar la promoció de cànons de bellesa.

Audiovisual i publicitat


 El pla preveu un acord amb els mitjans de comunicació i anunciants per identificar imatges o parts del cos que hagin estat manipulades o retocades. Es crearà un codi de bones pràctiques per promoure la diversitat corporal per tal d'eliminar els estereotips.

Món laboral i esportiu


 S'oferiran recomanacions per regular l'ús dels uniformes, perquè garanteixin i respectin la diversitat de cossos. Recordem que fa uns dies hi va haver polèmica perquè les hostesses de vol de Vueling havien d'anar amb talons i maquillades.

 També es desenvoluparà una prova pilot per fer processos de selecció amb currículums que no tinguin en compte físic ni edat.

 En l'àmbit esportiu, es faran recomanacions a les entitats, a més d'un estudi de reglamentacions i normatives que afecten la imatge corporal.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: