Logotip de Adolescents.cat

Et surten granets a la zona de la barbeta? Així és com pots eliminar-los

per Redacció, el 9 d'abril de 2023 a les 06:00
La principal causa de l'aparició d'acne a la zona de la barbeta són els canvis hormonals, però també hi ha altres coses que poden influir. Com indica la dermatòloga Dra. Arantxa Arana, "descuidar la neteja facial pot fer que els bacteris creixin i que es produeixi un brot que després pot ser complicat d'eliminar".

Així doncs, és normal que apareguin granets a la zona de la barbeta abans o durant la menstruació, però també "hi ha gests que fem de manera inconscient que poden provocar acne a la barbeta com descansar la cara sobre la nostra mà o utilitzar accessoris apretats a la cara com els auriculars".

La barbeta forma part de la zona T de la cara, juntament amb el front i el nas, i és un dels llocs més freqüents per desenvolupar acne. Per tal d'evitar que apareguin granets a aquesta zona, s'ha d'utilitzar cosmètics no comedogènics, ja que no obstrueixen els porus ni produeixen barbs.

Com expliquen des de Niche Beauty Lab, les principals causes de l'acne adulta solen ser "l'estrès, els canvis hormonals (provocats per la menstruació, l'embaràs, els anticonceptius hormonals o la menopausa), l'estil de vida o l'ús de certs productes cosmètics inadequats per al tipus de pell". 

 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: