Necessites molt temps lliure per ser feliç?

per Redacció, el 10 d'abril de 2023 a les 06:00
Segur que alguna vegada has pensat en la importància de tenir temps lliure per ser feliç. I és que, com explica l'especialista Max Alberhasky, "tenir menys de dues hores de temps lliure al dia provoca massa estrès per ser feliç".

Però això no significa que tenir molt de temps lliure sigui sinònim de felicitat, ja que l'ésser humà necessita estar ocupat per sentir-se útil. Per això, independentment del que fas quan no tens res a fer, acaba apareixent un sentiment de buidor. De fet, probablement has notat que les vacances d'estiu se t'acaben fent llargues i el teu cos et demana una mica de rutina.


El motiu es troba en el nostre ADN, ja que els nostres avantpassats necessitaven estar en moviment i complir amb les seves tasques per tal de sobreviure. I aquesta necessitat segueix als nostres gens. A més, els humans som éssers creatius i és impossible que viure la vida com un mer observador ens faci feliços.

Així doncs, com indica l'expert a Psychology Today, "tenir més de cinc hores de temps lliure al dia provoca una falta de sensació productiva, la qual cosa redueix la felicitat". Així que ja saps, es tracta de trobar un equilibri entre estar ocupat/da i tenir temps lliure.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: