Quin és el cost de vida del teu destí d'Erasmus?

per Redacció, el 7 d'abril de 2023 a les 06:00
Cada any són molts els estudiants que prenen la decisió de fer un Erasmus i estar un o dos semestres estudiant a l'estranger. És una experiència molt gratificant i divertida que et permet sortir de la teva zona de confort i conèixer una altra cultura i gent d'arreu del món.

Els estudiants que ho desitgin, poden sol·licitar una beca econòmica al Govern. La convocatòria del curs 2023-2024 ja està oberta i el Ministeri d'Educació estableix tres grups de països segons el seu cost de vida. Així, pels països més cars com Dinamarca o Noruega s'entreguen 300 euros mensuals; pels països intermedis com Alemanya o França es donen uns 260 euros, i pels països més barats com Eslovènia o Croàcia uns 210 euros.

A aquest import, els estudiants que el curs anterior hagin estat beneficiaris d'una beca d'estudis universitaris, els que siguin refugiats o que tinguin una discapacitat major al 33%, poden sumar-li fins a 250 euros. Per tant, el màxim que es pot obtenir són 550 euros mensuals.

També cal tenir en compte que l'import de matrícula que pagaràs és el de la universitat d'origen i no la de destí i que li hauràs de sumar les despeses d'allotjament, manutenció i oci.



Com expliquen des de Cosmopolitan, aquest és el cost de vida dels països on pots anar d'Erasmus:

 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: