Polèmica amb Nike per aquesta campanya

per Redacció, el 12 d'abril de 2023 a les 06:00
La marca Nike ha llançat una nova línia de roba i ha decidit col·laborar amb la influencer, tiktoker i activista Dylan Mulvaney, una noia trans.

Tot i que l'acte de Nike pot semblar inclusiu, moltes persones s'han posicionat en contra. La nadadora olímpica britànica Sharron Davies, guanyadora dels Jocs Olímpics de Moscú l'any 1980, assegura que aquesta decisió de Nike suposa un pas enrere en l'esport femení.


El conflicte es troba en el fet que Dylan és una noia trans que no s'ha sotmès a cirurgia i que, per tant, "està anunciant sostens esportius quan no hi ha res a posar al sostenidor esportiu, quan en realitat és molt important que les dones obtinguin el suport adequat quan fan esport", indica Davies a GB News.
 

"És molt frustrant. Fem dues passes endavant amb World Athletics i Swim England protegint l'esport femení i després Nike fa això", deia l'esportista referint-se a la decisió que va prendre l'any passat la Federació Internacional de Natació restringint la participació transgènere en competicions femenines.

Caitlyn Jenner, medallista olímpica en atletisme als Jocs Olímpics de Montereal l'any 1976 i que es va realitzar la transició de gènere l'any 2015, també s'ha pronunciat: "Podem ser inclusius, però no a costa de la majoria de les persones, i es pot tenir una mica de decència sense deixar de ser inclusius. Això és un escàndol".
 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: